Екип на  отиде на адрес, който фигурира в едната от

...
Екип на  отиде на адрес, който фигурира в едната от
Коментари Харесай

Измама с фалшива обява за апартамент под наем в Созопол

Екип на  отиде на адрес, който попада в едната от обявите, посредством която други хора са се свързали с двойката Стефани - Димитров. Там се оказа, че нито един апартамент не се отдава чартърен за туристи.

" Тука са частни жилища, не се дават чартърен. Само притежатели, да. Различни хора има, обаче притежатели. Както виждате нито една кола не стопира ", сподели Георги Георгиев.

От Комисията за отбрана на потребителите обявиха, че най-вероятно става дума за класическа машинация.

" В комисията постъпват сходен жанр сигнали като този, който ни описахте. За благополучие те са по-скоро изолирани, единични случаи и става въпрос искрено за подозрение за състав на закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс ", изясни Ангел Джалев, член на Комисията.

Съветът на специалистите да се изисква подробна информация преди да се преведе капаро.

" Потребителите би трябвало да изискват цялостна информация по отношение на местото за настаняване, изискванията, методите на заплащане, а търговците или физическите лица, които дават тези услуги са длъжни да им я дадат. Естествено при увъртания или непредоставяне, или при подозрение, че не се дава цялостна информация, това е една индикация, че може да бъдете жертва на подобен сходен вид машинация ", сподели Джалев.

От Комисията поучават хората да алармират за всички нередности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР